top of page
verde de briliant.jpg


Filme din Moldova 

Online 

Septembrie 2020

   Uniunea Cineaștilor a inițiat un proiect inedit de promovare a filmelor din Republica Moldova


Proiect inedit pentru țara noastră. Uniunea Cineaștilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, a inițiat un proiect de promovare a filmelor moldovenești: „Filme din Moldova — online”. Peliculele, selectate în baza unui concurs, vor fi difuzate în perioada 2-8 septembrie 2020.

 

   Astfel, timp de o săptămână, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze gratuit online și la TV circa 20 de filme autohtone, realizate în ultimii ani, de către cineaștii moldoveni.


În acest context, Uniunea Cineaștilor invită toți producătorii şi autorii de film să se înregistreze la concursul de selecție a producțiilor, care vor fi difuzate în cadrul proiectului „Filme din Moldova – online”. Fiecare difuzare va fi susținută financiar de către organizatori, în funcție de metraj.

Pentru a aplica la concurs, trebuie să completați formularul de participare.

Termenul limită de recepţionare a formularelor şi filmelor este 1 august 2020.

Sunt eligibile filmele de ficţiune, filmele documentare şi filmele de animaţie, care nu au o vechime mai mare de 3 ani (atât de lung cât şi de scurtmetraj) şi sunt produse exclusiv în Republica Moldova. Selecţia filmelor participante în cadrul evenimentului va avea loc în perioada 2 – 15 august şi va fi moderată de reprezentanţii IDFF CRONOGRAF, RAVAC şi MOLDOX.


Pentru mai multe detalii, vă rugăm să citiți Regulamentul proiectului.

Urmăriți www.cinema.ucm.md și pagina de Facebook Filme din Moldova – online.

resentiment.jpg
127212832_3486314664822587_5613315652408
bottom of page