top of page

Gala Cineaștilor
 
2018

2018

Instituirea unei Gale a Cineaștilor din Republica Moldova, care se va desfășura anual, ce are drept scop consolidarea tagmei cineaștilor prin întrunirea tuturor membrilor UCM la un eveniment de totalizare și prezentare a activităților cinematografice din republică, realizate de-a lungul anului, într-un cadru ne-formal și colegial.

Gala Cineaștilor este o platformă de cunoaștere și actualizare a activității anuale a cineaștilor, precum și a instituțiilor care activează în domeniul respectiv. De asemenea, ea are drept obiectiv, stimularea mediului cineaștilor, oferind un cadru profesionist de afirmare, dar și apropierea și interacționarea lor, într-o atmosferă de sărbătoare.

Gala Cineaștilor este un liant între diferite generații de cineaști, oferindu-le ocazia să se întâlnească, să discute, să inițieze noi colaborări și proiecte cinematografice. În cadrul Galei vor fi menționați cei mai prodigioși cineaști, vor fi felicitați omagiații, iar pentru toți participanții va fi pregătit un program artistic.

 

Sperăm ca această Gală a Cineaștilor să devină un eveniment tradițional, anual, la care să fie oferite pe viitor Premiile UCM celor mai meritoși cineaști. Gala își propune să invite circa 120 de cineaști și alți oameni de cultură (reprezentanții Ministerului Educației Culturii și Cercetării, ai altor uniuni de creație, invitați speciali )

127212832_3486314664822587_5613315652408
bottom of page